Eilen illalla tein päätökseni ja jätin Adalta tutin pois. Olin henkisesti valmistautunut valvomaan yöllä ja lohduttelemaan pientä. Yhdeksän maissa illalla, eli tunnin päästä unille menosta Ada heräsi ensimmäisen kerran. Menin laulamaan ja hyssyttelemään. Tyttö itki aivan lohduttomasti. Teki pahaa, mutta olin lujana ja juttelin rauhoittavasti, silittelin ja paijailin. Ada nukahti jonkin ajan päästä ilman tuttia, jee. Seuraavaksi hän heräsi kahdeltatoista ja sitten viideltä aamulla, mutta molemmilla kerroilla nukahti ihmeen nopeasti silittelyihini - ilman tuttia. Aamutoimiin herättiin puoli kahdeksalta. Hyvä, hyvä yö! Olin todella odottanut jotain ihan muuta. Äsken Ada nukahti jälleen yöunille ilman tuttia. Katsotaan miten ilta ja yö etenee.

Eilen meillä kävi ystäväperhe hieman jälkikäteen juhlimassa Adan synttäreitä. Ystävillämme on puolitoistavuotias poika ja aika kivasti leikkivät Adan kanssa. Ada vaan tuppaa olemaan välillä hieman liiankin sosiaalinen. Välillä hän istui M:n päällä ja välillä ryömi selän yli. Onneksi poika ei tainnut olla moksiskaan :) Oli ihana nähdä ystäviämme! Ada sai lahjaksi Benettonin punaisen tuulitakin, sukkahousut, valkoisen bodyn pitsikauluksella, valokuvakehyksen kahdelle kuvalle ja hiusnipsuja <3 Kiitos vielä Piia, joka olet niin tavattoman kaunis odottaessasi uutta perheenjäsentänne. Olet rakas.

Illalla kävimme vielä kahvittelemassa Adan kummeilla. Vein sinne loput tonnikalapasteijat ja härkä-tomaattimuffinssit sekä vadelma-punaherukkamoussen. Ada nautti jälleen täysillä kummien huomiosta ja taisivat kummitkin nauttia Adan huomiosta :)

Tänään tein päivälliseksi kaalikääryleitä, yrttiriisiä ja kermaista (auts) pippurikastiketta, nami. En ollutkaan ennen tehnyt kaalikääryleitä. Onhan niissä työtä, mutta lopputulos on kyllä sen arvoinen. Niitä tuli ihan reippaasti, sain osan pakastimeenkin. Ylijääneestä jauhelihatäytteestä tein vielä murekkeen, jonka myös pakastin.

Äidin kanssa soittelin tänään. Hän oli ollut siskonsa kanssa Virossa kylpylälomalla. Me lapset perheinemme annoimme äidille 60v lahjaksi lahjakortin Viron kylpylään ja siskonsa oli myöskin saanut lahjaksi samaisen lahjakortin. Äidillä melkein loppui sanat, kun hän ylisti kaikkea sitä hemmottelua ja ihanuutta, jota siellä koki. Oli yrttihoitoja, hierontaa, kasvohoitoja, jumppaa, uintia, suolahuoneessa oloa jne, jne ja toki kylpylän ulkopuolella Vanha kaupunki monine puoteineen, uskomatonta arkkitehtuuria, aurinkoisia kaupunkikävelyitä (parhaimmillan viisi tuntia kerralla). Säät siis suosivat. Ihanaa, kun äiti nautti! Sanoi menevänsä ensi vuonna uudestaan ;)

Illalla Ada ulkoilutti taas isäänsä niin kauan, että äiti meinasi jo ihmetellä, että tuoko hän iskää takasin kotiin lainkaan. No toihan hän, juuri sopivasti iltapuurolle (Adan iltapuurolle siis;) Iltapuuron jälkeen ilmakylpyilyä ja isin kanssa vesikylpyyn. Adasta on pikkuhiljaa kehittymässä melkoinen vesipeto.

1814066.jpg

1814071.jpg