Tsek this aut!

Herrrrkkua!

 

Huomisille kirkkokahveille.

**********************

 Edit. Pyynnöstä ohjetta:

Ranskanpastillimuffarit

3 kananmunaa

2dl sokeria

150g sulatettua margariinia

2tl leivinjauhetta

3,5dl vehnäjauhoja

1tl vanilijasokeria

~1dl cappucino pikakahvijauhetta (tai 2rkl kaakaojauhetta)

0,75dl maitoa (muukin neste käy)

puoli pussillista murskattuja ranskanpastilleja, osa saa jäädä aika isoiksikin paloiksi

 

Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut jauhot ja maito. Kannattaa laittaa ensin reilu puolet jauhoista, sitten maito ja sitten loput jauhot, muuten tulee tosi paksua hetkeksi ja koneet huutaa. Lopuksi lisää rasva, vatkaa hyvin. Murskatut ranskanpastillit lisää puuhaarukalla, tai millä kauhalla nyt haluatkin, käännellen. Annostele muffarivuokiin ja paista n.200 asteessa 10-15 minuuttia.

Kuumamarenki (kopioitu Merjalta suoraan)

Kuuma marenki

0,6 dl vettä

340 g sokeria

2 dl valkuaisia

160 g sirosokeria

Vatkaa valkuaiset ja sirosokeri vaahdoksi. Vaahdon pitää olla niin kovaa, että kun käännät vatkauskipon nurin, massa ei liiku. Keitä kattilassa vesi ja sokeri 116 asteiseksi. Lisää sokerivesi kuumana marenkiin, ohuena nauhana kaataen ja vatkaa massaa kokoajan. Liemen lisäyksen jälkeen vaahdota massaa kovalla teholla noin 10-15 min. Voit halutessasi värjätä massan elintarvikevärillä. Kuuma sokeriliemi kypsentää valkuaisvaahdon, joten marenkia ei tarvitse laittaa uuniin. Laita massa pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisia leivospohjia tms. Anna kuivua huoneenlämmössä. Yhden vuorokauden kuivatuksen jälkeen marengit saa irti leivinpaperista ja sisus on pehmeä. Kahden vuorokauden kuivatuksen vaatii, mikäli haluaa marengit pinota päällekkäin. Kuivatusaika riippuu myös hiukan pursotuksen koosta.

 

Anna muffinssien jäähtyä ja pursota sitten niiden päälle kuumamarenkia pehmismäiseksi keoksi, koristele nonparellein, sokerihelmin, suklaalastuin, ihan miten haluat. Seuraavana päivänä marenkien pinta on kovettunut, mutta sisus pehmeä.  Omasta mielestä marenki on parasta juuri valmistuneena, voi että!