Terveeks!

Eilen oli viimeinen päivä tehodieettiä. Tänään kävin vaa'alla ja periaatteessa mitään ei ole tapahtunut, mutta käytännössä joulukilot on pois, paino oli siis sama kuin ennen joulua ja believe me, söin jouluna, oikeastaan koko joulukuun suklaata lähes joka päivä, eli varmasti kiloja tuli lisää. Mutta kuten aiemmin kirjoitin, en kehdannut käydä vaa'alla juuri ennen dieettiä, joka nyt harmittaa!

Tänään tein aamupalaksi itselleni blenderillä pirtelön, johon laitoin seuraavia:

125g maustamatonta soijajugurttia (106kcal)

n 1dl maustamaton soijajuoma, Pirkka (purkin kyljessä lukee 35kcal/100g, Finelin sivuilla 40kcal/100g, uskon purkin kylkeä ;)

Luomukauralese, Pirkka n.10g (32kcal)

Mustikoita pakstimesta n.50g (17kcal)

Banaania n.25g (21kcal)

Yhteensä kaloreita mukillisessa oli 211, kun vertailun vuoksi dieettiin kuuluvissa mansikkapirtelössä oli 203 ja suklaapirtelössä 201. Toisin sanoen, lonkalta vedin aika toimivan dieettiaamupalan!

Homma meni siis niin, että  kaivoin eilen pölyttyneen blenderin vaatehuoneen ylähyllyltä, pesin osat koneessa ja tänä aamuna etsin  kaapista aineksia aamupalapirtelöön. Ostelen Adalle soijajugurtteja ja jokin aika sitten meni vanhaksi 4x125g maustamatonta tavaraa. Laitoin ne pakastimeen ajatuksena käyttää ne jauhelihamureketaikinaan kermaviilin tilalla, mutta nappasinkin eilen sulamaan jääkaappiin yhden. Nakkasin sisällön (vähintäänkin epäilyttävän näköistä hileistä kamaa) sekoittimeen,  lisäsin maustamatonta soijajuomaa (Adan maitoa), pätkän banaania, pari kourallista mustikkaa pakastimesta ja päälle varistelin luomukauraleseitä. En mitannut aineita, mutta valmiin pirtelön määrän ja muistini perusteella laskin noin-määrät aineista ja etsin netistä/pakettien kyljistä kalorimäärät.

Pirtelön maku oli hyvä (ehkä pikantti vanhan soijajugurtin maku pienesti pilkisti) ja koostumus kiva. Kauraleseet toivat puuromaisuutta ja pureskeltavuutta.

Aion jatkaa samalla pirtelölinjalla aamut vaihtelemalla marjoja ja hedelmiä. Soijamaitoa suosin, koska se ei sisällä sokeria ja normi rasvaton lehmänmaito vaahtoutuisi blenderillä tehtäessä liikaa. Toki voisi tehdä niin, että sekoittaisi muut aineet, mutta lisäisi rasvattoman maidon lopuksi suoraan lasiin.

Tänään olisi tarkoitus hakea pitsat, mutta en tiedä antaako luonto nyt periksi :)  No eisiinä, katsoo vain ettei muuten syö niin hirveästi kaloreita tänään, koska siitä pitsasta saa varmaan koko loppuviikon energiat ;)

Kiitos kommenteista ja tsemppauksista ja kriittisistäkin kommenteista, pysykäähän mukana!

EDIT: Tuo Finelin sivu on huippu! Siellä voi koota oman ruokakorin, eli siis lautasannoksen ja ohjelma laskee ravintoarvot. Tässä kuva lounaastani lautasannoksena ja ravintoarvotietoina.

Annokseni sisälsi siis 78kal. Mä taidan upota aika syvälle tähän dieettiin. Tämä on hauskaa! Mutta koko ajan on nälkä ;)