~20.30 Nea syö jo kolmannen kerran tänään ison annoksen risellan hienoa riisipuuroa. Toiveet yötä vasten vain suurenevat.

21.00 Tissitän toiveissa saada Nea yöuniputkeen jo. Turhaan. 2 kertaa herää sänkyyn laitettaessa ja en ole vielä valmis marssimaan vauva sylissä pitkin makkarin lattiaa. Väsynyt hän kuitenkin on. Tuon vauvan leikkimään olkkariin ja selaan valokuvia. Mies vaihtaa kakkavaipan ja vauva itkee kovin hoitopöydällä.

21.30 Tissitän taas. Kanniskelen hetken ja pyydän mieheni jatkamaan. Jonkin aikaa kuuntelen vauvan itkua, kunnes  menen itsekin makkariin. Tämä on minun ja Nean välinen juttu. Ja olen siihen nyt henkisesti valmis. Mies hyväksyy tämän, joskin on huolissaan jaksamisestani. Vakuutan jaksavani. Otan vauvan, kanniskelen hetken ja tuon olkkariin leikkimään. Katson Kotikatua areenalta Nea välillä sylissä, välillä lattialla.

22.50 Iltapalaksi päivällä tekemääni piimälimppua, nam!

23.00 Vaihdan vauvan vaipan, jossa onkin hajuton kakka!

23.10 Mies menee nukkumaan, minä jään tissittämään.

23.20 Vauva nukahtaa tissille ja jää sänkyyn. Hyvää yötä.

00.59 Vauva herää. Hän itkee 10 minuuttia suoraa, mihinkään reagoimatonta huutoa. Ajattelen jo, että häneen oikeasti sattuu.

01.20 Lasken vauvan nukkuvana sänkyyn. Vauva herää. Taas 10 minuuttia suoraa huutoa. Nukahtaa. Sänkyyn. Herää. Huutaa. Tätä toistetaan välillä ilman nukahtamisvaihettakin. Selkä ja kädet ovat kovilla kanniskellessa liki kymppikiloista.

01.50 Laitan supon. En kestä, on tehtävä jotain. Ainakin suljen fyysisen kivun pois. Huuto jatkuu.

02.10 Lasken vauvan ties monennenko kerran nukkuvana sänkyynsä. Hän herää viimeistään, kun laitan peiton. Kirosana, jota välittömästi kadun. Tassutan, en jaksa enää nostaa pois. Vauva nyyhkii ja nukahtaa. Oho.

02.14 Vauva herää. Tassuttelu ei nyt auta. Nostan syliin. pieni aivan hädissään hamuaa, nuolee, imee ja puree nyrkkejään, kuin vastasyntynyt. Vannon niin totisesti, että lapsilukumme kertakaikkiaan on täysi. Psyykeeni ei kestä enää yhdenkään vauvan kanssa yöriehumisia, johtui ne sitten allergioista tai tissinvieroituksesta. Jos jotain haluaisin maailmasta poistaa, niin lapsen tuskat. Kaikki. Vihaan maailmaa, vihaan kaikkea ja olen äärettömän kateellinen korvikeäideille.

02.25 Vauva sänkyyn nukkuvana. Herää, kun laitan peiton. Tassutan ja laulan unille. Jos herää taas pian, imetän, so help me God. Yritin antaa vettäkin mukista jossain vaiheessa, mutta ei huolinut, hamuili vain tissiä. Ei pieni voi ymmärtää miksi äiti kiusaa, oloni on hirveä :(

07.00 Vauva herää. Vaude! 4,5 tuntia unta putkeen! Vauvalla siis, itse lähinnä torkuin. Imetän molemmat rinnat, tai siis vauvan molemmilla rinnoilla. Heräämme. Olin tissittämättä 23.20-07.00 välisen ajan ja vauva on hengissä! :)