Tämän tajunnanräjäyttävän otsikon jälkeen voinkin kertoa, että Nea nukahti eilen illalla puoli kympiltä isänsä syliin ja nukkua posotti suorilta kuusi tuntia. Sitten kyllä taas valvoi sen rasittavan puolitoistatuntisen. Uskomatonta miten nopeasti ihminen tottuu parempaan ja saavutettuja etujahan ei missään nimessä haluaisi menettää ja aina pitäisi mennä vain paremmin. Vielä viikko sitten Nea heräili jopa puolen tunnin välein ja silti saattoi valvoa 1,5-2 tuntia keskellä yötä. Nyt hän nukkuu kuusikin tuntia putkeen ja herää yöllä kerran, vaikkakin sitten valvoo. Kamoon! Sehän on ihan sairaan hyvin! Olen iloinen, tyytyväinen ja kiitollinen ja ehkä kaikkein eniten siitä, että tyttö nukahtaa isänsä syliin ja annan sen tapahtua vaikka typy itkee enkä mene väliin.

Itsellä vielä joitain jälkimaininkeja vatsataudin jäljiltä. Yöllä alkoi huimaamaan. Se on inhottavaa. Mikäpä epänormaali olotila ei olisi. Olen yrittänyt syödä vaihtelevasti suolaista ja makeaa, mutta edelleen päästä vippaa. Tänään on tytöillä neuvola. Kummallakin on paino- ja pituuskontrolli. Ai niin, Nea täytti eilen tasan 9kk ja oho, äitiyslomani loppuu perjantaina. MIHIN SE AIKA OIKEIN KATOAA???

Olen jo irtisanoutunut töistä etukäteen perjantain päivämäärälle. Sitten musta tuleekin työtön. Työpaikkani oli Tampereella, joten tulisi lapsosille aika pitkät hoitopäivät jos jatkaisin siellä. Näin on parempi. Ja työelämää tutkailen mol.fi:n kautta aina hyvin väliajoin ja on musta tiedot yhdessä paikassa jo, josta ottavat yhteyttä kun tarvetta ilmenee.

Ada on innostunut kirjoittamisesta. Ensimmäiset kirjaimet jotka ihan itse oppi olivat H (helmeri-kirjain), I ja O, ne löytyvät kissankokoisina Adan huoneen seinältä. Ada rakastaa askartelua. Leikkaamista, liimaamista, piirtämistä ja teippaamista (äiti vain on rajoittanut teipin käyttöä ja liima on loppu). Viime päivinä on, kenties isäinpäivän innoittaman, askarreltu lahjapaketteja.

Pääjalkainen

Pari kakkuakin on tullut minulla tehtyä

Niilolle 1v-kakku. Samalle pojalle tein vuosi sitten kastekakun

Ja messuun isäinpäiväkahvitukseen ompputäytteisen kermakakun mustikkasydämellä

Pipareitakin samaiseen kahvitukseen

Sitten muutama fiiliskuva lapsista

Ada ei mene nukkumaan ilman pehmolammastaan, Myytä. Hän on siis keksinyt nimen itse, ennen kuin oli mihinkään muumeihin tutustunut. Ihanainen, kaunis ja reipas esikoiseni.

Ja ihan itse älysi alkaa pyörittää lumipalloa lumessa saaden aikaan, ehheeeheee, lumipalloefektin.

"Ihan salaa täällä pöydän alla siskon leluilla leikin." Seinällä lasten, oman ja ystävien piirroksia. Siellä ne H, I ja O:kin ovat. OHI, IHO ja HOI ainakin.

"Pahus, kiinni jäin!"

"Äiti, Ada menee siksi aikaa huoneeseen leikkimään, kun ruoka jäähtyy!"

Meillä on kotona varsinainen pelle

Eka hammas, alle 6kk

Ukki nikkaroi Adalle kaappiin uuninluukun. Luukku pääsi toimittamaan askartelupöydän virkaa. Ihan loistojuttu!

Niin, mihin se aika katoaa?

Ada lukee pikkusiskolle kirjaa. Muutenkin Ada ja Nea kovasti leikkivät keskenään ja pääsääntöisesti Ada huomioi Neaa hienosti. Välillä toki osoitetaan, että ollaan isompia ja kyetään komentamaan ja siirtelemään ja piilottamaan leluja.

Nyt neuvolaan. Hauskaa päivää!

 EDIT: Adalle tullut painoa lisää 100g heinäkuun lopulta, pituutta vajaa sentti. 3v 4kk, 14,5kg ja 98,4cm

Nealle painoa tullut kuukaudessa vajaa 300g lisää ja pituutta reilu sentti. 9kk, 9305g ja 72,7cm