Nea on nyt tasan kuukauden päivät saanut kiinteitä. Aloitin siis perunalla, jatkoin porkkanalla. Lisäksi ollaan aloitettu kesäkurpitsa, mango, maissi ja viimeisimpänä luumu. Jo aiemmin, kun äitini oli meillä viikon, oli Nean vatsa kovalla. Vaipasta löytyi aina vain pienen pastillin kokoinen kakka ja peppu oli tosi ärtyneen punainen. Ja pestessä kirveli. Aloitin alusta perunalla. Annoin pelkkää perunaa viikon (ja tietysti rintamaitoa) ja kakkaaminen alkoi taas sujua. Sitten kokeilin ottaa porkkanan (jota epäilin ummetuksen aiheuttajaksi) ja niin vain meni vatsa taaskovalle. Onneksi olin antanut vain hyvin pieniä määriä ja lopetin heti, kun oireet ilmenivät ja vatsan toiminta palautui normaaliksi. No sitten yksi päivä annoinkin kahdella aterialla porkkanaa ja nyt lapsi ei ole kakannut kunnolla moneen päivään. Tänään aivan tuskaansa huusi, kun yritti kakata. Minä olen niin vihainen ja ärtynyt. Miksi pitää pienen kärsiä, miksei asiat vain voisi sujua! Ja tänään kylvyn jälkeen Nean iholla oli ekseemaa. Toivottavasti vain ihotyyppi olisi atooppinen eikä allergioita nyt tulisi. Huokaus.

Ja kun kerta aloitettiin valittaminen niin jatketaan. Neahan on nukkunut uskomattoman ihanasti elämänsä ensimmäiset kuukaudet. Heräsi siis käytännössä kerran yössä. Hieman ennen kuin aloitin hänellä kiinteät, hän alkoi heräillä useammin. Ensin nelisen kertaa yössä ja nykyään tunnin parin välein. Siksihän minä ne kiinteät ruoat hänellä aloitin, että josko kaverilla on nälkä ja nukkuminen parantuisi. No ei ainakaan vielä ole parantunut. Yhden hampaan hän on saanut tehtyä alaleukaansa ja mieheni on huomannut, että toinen on aivan juuri puhkeamassa ellei jo puhjennut. Tästä päästään mukavasti seuraavaan aiheeseen, eli supot. Olen yrittänyt laittaa Nealle sellaisen aina yötä vasten, mutta se aiheuttaa ulostusrefleksin ja tulee pois kera pienen määrän kakkaa :) Aiemmassa ummetustilanteessa sain supolla tyhjennettyä varmaankin tytön koko suolen. Siis Nea sai supon laiton jälkeen itse työnnettyä suolensa tyhjäksi, en tuseerannut supolla montaa kertaa, kerran vain laitoin. Nyt sama ei enää onnistunut, on niin kovalla. Pakko varmaankin hakea peräruiske, jos tilanne ei helpotu. Nyt pieni nukkuu ja toivottavasti suppo nro2 on pysynyt pepussa, eka tuli pikkukakkanykerön kera pois. Moninaisia ovat pienten ongelmat.

Ihan muihin asioihin. Meillä oli 7.8 kodinsiunaaminen, jonka suoritti oman seurakuntamme Antti-pappi. Tilaisuus oli ihana ja ystävät ovat ihania, koko päivä oli ihana! Päivän lopuksi saimme hurjan ukkossademyräkän ja veljeni vaimo nuorimmaisensa ja Adan kanssa juoksivat sateessa ympäri taloa :)

Ada aloitti viikko sitten seurakunnan kolmevuotiaiden kerhossa. Tässä pieni kerholainen jo kotona:

Ja omenoita tulee. Kauniita, punaisia ja niin kovin madonsyömiä!

Värikästä syksyn alkua juuri sinulle!