Olen viimeksi käynyt uimassa hallissa vuonna, ööö, 2004? Silloin uin kilometrin. No nyt kävin taas uimahallissa ja uin kilometrin. Nyt olisi tarkoitus kuitenkin käydä seuraavan kerran hiukan varemmin kuin viiden vuoden päästä. Kävimme polskuttelemassa koko perheen voimin. Mies oli Adan kanssa lastenaltaassa, joskin minäkin kävin sielläpariin otteeseen hypyttämässä ja leikittämässä tyttöä. Ada oli kuitenkin koko ajan aivan kananlihalla ja tärisi kylmissään (vaikka kävivät iskän kanssa pariin otteeseen saunassa lämmittelemässä) niin sovittiin, että menevät vielä saunomaan ja peseytymään ja minä jään uimaan matkan loppuun. Uiminen on kyllä kivaa ja hyvä kuntoilumuoto varsinkin näin raskaana ollessa.

Adalle kävi  eilen pieni haaveri. Hän ajeli Plaston muovimopolla ja yritti päästä kynnyksen yli, jotka meillä ovat kyllä korkeita. Jotenkin hän ilmeisesti kurkotti sarvien yli, koska koko mopo kellahti ympäri ja tyttö sarvien yli. Suu osui kynnykseen ja huuto oli karmea. Juttelin juuri äitini kanssa puhelimessa, kun vahinko sattui. Äitini oli tietysti hädissään, kun minä hoin vain, että nyt sattui, verta, paljon. Onneksi mieheni on kylmähermoinen ja rauhoitti sekä lapsen että minut. Selvitin äidillekin tilanteen ennen kuin lopetettiin puhelu. MIes huuhtoi Adan suuta ja painoi kylmällä ja saikin verentulon loppumaan. Kun typy oli rauhoittunut, halusi hän näyttää meille miten kävi. Meni mopon kanssa kynnykselle, istui kyytiin ja nytkytti mopoa kynnystä vasten ja käsillä liikehti kuperkeikkaa. Tämän demonstraation jälkeen lähdimme päivystykseen, mutta siellä hoitaja kehoitti vain huuhtomaan haavaa ja antamaan kylmää syötävää ja juotavaa. Ja särkylääkettä. Ylähuuli ja ien ovat aika rajun näköisiä, mutta oletettavasti paranevat suhteellisen nopeasti. Yö meni Adalla vain yhdellä heräämisellä ja nopealla nukahtamisella, joten muksaus ei sen kummemmin vaikuttanut uniin. Toki särkylääke saattoi väsyttää. Niin, päivystyksestä tullessa mies haki kaupasta Adalle jätelöä iltapalaksi.  Annoimme lisäksi puuroa,  ettei aivan rokuliksi mennyt ;)

Kirpparipöytä minulla on vielä tämän viikon. Otin toisen viikon, kun ekalla viikolla meni ainakin sen pöytävuokran edestä tavaraa. Menisi nyt vain paljon, ettei tarvitsisi kantaa niitä takaisin kotiin.

Eilen olin äitiysneuvolassa ja vauvalla on kaikki hyvin. Kohtu on kuulemma ihan hyvän kokoinen. Glumps. Potkuja olen alkanut tuntemaan jo melko reippaasti. Ensi kerralla neuvolassa täytellään jo Kelan papereita. Niin se aika vain kuluu, ihan liian nopeasti.

Nyt tyhjeni pää. Hyvää yötä!