Ihanaa, kun on lunta! Ja vihdoin kelikin oli sellainen, että pystyi tekemään lumiveistoksia. Oltiin Adan kanssa tunnin verran pihalla ja saatiin aikaiseksi lumihevonen, lumiukko ja liukumäki. Käytännössä minä rakensin ja Ada kikattaen lapiolla jyrsi paloja irti teoksistani.

Maanantaina meillä oli lääkärineuvola. Meidän ihana lastenlääkäri on poissa yhdeksän kuukautta ja sijaisena on afganistanilainen mieslääkäri. Enpä ole Adaa ennen nähnyt niin ujona ja arkana. Kädet silmillä istui sylissäni eikä antanut sedän koskea. Loppujen lopuksi lääkäri sai kuunneltua keuhkot ja paineltua masun. Ihan ekaksi hän heitti pallon lattialle ja sanoi Adalle "tuo mulle  pallo". Jep. Nouda! No Ada piti edelleen käsiä silmillä ja painautui syliini tiiviimmin. Lopuksi sain Adan houkuteltua hakemaan pallon ja antamaan lääkärisedälle. Täytyy sanoa, että huono maku jäi siitä käynnistä. Olisin mielelläni jutellut Adan allergioista, mutta kun aloin pukemaan Adaa, niin lääkäri alkoikin jo sanelemaan sanelukoneeseen, joten se siitä. Onneksi terveydenhoitaja on ihana ja tuli vielä moikkaamaan ja juttelemaan, kun puimme ulkovaatteita.

Adalla kun ei ole vielä kokeiltu kananmunaa, niin hän ei nyt saanut MPR-rokotetta, joka viljellään kananmunan valkuaisessa. Meidän pitää kokeilla kananmuna kotona ja kuukauden sisään mennä rokotukselle. Jos munasta tulee raju reaktio, niin saamme lähetteen sairaalaan rokotukseen, jotta on apu lähellä, jos käy huonosti.

No eilen kun tein tuota edellisen postauksen kuivakakkua ja olin rikkonut kananmunat kulhoon, niin kastoin sormeni kananmunan valkuaiseen ja pyyhkäisin sormella Adan leukaa. Välittömästi kohta muuttui punaiseksi ja siihen nousi näppyjä. Kuinkas sitten, kun pitäisi antaa kananmunaa sisäisesti. Toki voi olla, että kypsä kananmuna ei aiheutakkaan pahaa reaktiota. Täytyy pitää kuitenkin puhelin lähellä ja 112 valmiina ;)

Ada sai muutaman päivän banaania, mutta on sille selkeesti allerginen. Aikaisemmin sai siis maitotuotteita, jotka saivat käsivarret ihottumalle. Nyt ihottumaa on käsissä, niskassa, selässä ja rintakehässä. Olettaisin sen johtuneen banaanista, mutta saattaahan se olla, että maitokin edelleen vaikuttaa. Nyt nollataan tilanne, annetaan ihon parantua ja katsotaan sitten se kananmuna. Aika pitkään meillä menikin tosi hienosti allergioiden suhteen. Saatiin  paljon uusia ruoka-aineita, se hirvikin sopii hienosti Adalle ja hän tykkää siitä. Nyt sitten on joku allergiakausi taas meneillään. Katsellaan.