Viime yö meni jo paremmin, eli kyllä kai siitä Zyrtecistä on edes vähän apua. Ada heräili kyllä useamman kerran, mutta yhden jälkeen nukkui puoliysiin. Tai emme ainakaan heränneet itkuunsa.

Tänään on ollut ihan törkeen kiva päivä! Jari vei siskonpoikansa ja minun veljenpoikani sisäseikkailupuistoon Tampereelle. Heillä oli ollut tosi kivaa :) Sinä aikana minä leivoin joulutorttuja ja piparirasioiden osia sekä pipareita. Ja tein kaksi pellillistä lämpimiä voileipiä. Ekan pellin tömäytin uunista nostaessani apupöydän reunaan ja _kaikki_ leivät liukuivat kauniisti epäkauniiksi kasaksi lattialle. Totesin; voi että! Siis oikeesti, en sanonut yhtään rumaa sanaa. Noukin päällimmäisiä takaisin pellille, loput bioastiaan lastalla ja paperilla. Törmäyskurssilla olleen keittiöjakkaran vein suihkuun.

Puoli kolmen maissa saapuivat seikkailijat limupullojen ja karkkikippojen kanssa. Arvatkaapa maistuiko lämppärit? Ei. Ihan perään tuli veljeni loppuperheensä kanssa. Hirmu meno alkoi heti, Ada ihan täysillä mukana hyppimässä sohvalle ja kiljumassa. Silloin koin olevani tosi rikas. Koin sen monta kertaa tämän päivän aikana, kun Adan kaikki serkut olivat saman katon alla ja Ada niin nautti, ja äiti nautti. Ei rikkautta mitata rahalla vaan niillä ihmisillä, jotka täyttävät sydämen.

Kahvin ja teeveden valmistuttua oli pojillakin jo nälkä. Herkut syötyämme pääsimme koristelemaan piparirasioiden osia. Olin siis paistanut valmiiksi osat. Kannen kahvankin olin jo pikeerillä liimannut kiinni, joten sekin oli vain koristelua vaille valmis. Kovin innokkaasti pojat ryhtyivät hommiin. Minulla oli omien pipareideni koristelusta jäänyt eri värisiä pikeerejä jäljelle, joten niitä käytimme plus sokerihelmiä ja aiemmin tekemiäni pikeerikoristeita. Kaksi vanhinta lasta saivat urakkansa suht nopeasti valmiiksi ja ryntäsivät leikkeihinsä. Nuorempi veljenpoikani, 4v sitävastoin jatkoi ja jatkoi. Rasia tuli koristeltua ja monen monta piparia. Olin tehnyt neljän rasian osat ja veljeni vaimokin innostui koristelemaan omaansa. Veljeni tyytyi vain tekemään söpöjä possuja, joista en valitettavasti muistanut ottaa kuvaa. Rasiat ja piparit lähtivät tietysti veljen perheen mukana heille.

2142648.jpg

Vasemmalta 4v:n, 7v:n ja veljen vaimon rasiat.

2142644.jpg

Veljen vaimon luomus.

2142649.jpg

7v:n, mutta kannen ja "hyvää joulua" -sivun on tehnyt äitinsä

2142650.jpg

4v:n värimyrsky :)

Adan kanssa leivottiin rieskoja männä päivinä. Tässä pari kuvaa pikkuleipurista. Valkuais-tomusokerimassan kanssa hän ei päässyt tekemisiin, jos Herra suo, niin ensi jouluna sitten :)

2142658.jpg

2142662.jpg

Ada maisteli taikinaa ja jonkin ajan päästä leipomisen loppumisesta oksensi oranssin taikinan, jälleen kerran, keittiön juuri pestylle valkoiselle matolle. Nyt keittiössä on vihreä matto, pienillä punertavilla jauhelihasoositahroilla ;)

Hyvää pyhää!