Moi.

Olen Adan äiti ja mulle kuuluu ihan hyvää. Olin tossa töissä. Eilenkin ja sillee ja ylieilen. Tänäpänä oltiin kirpparilla, Salsassa. En laita linkkiä ku viimeks laitoin. Mä ostin rahalla, jota ei ole, pitkän ja lyhyen valkoisen maton, retropussilakanat + yhen lakanan, olkkarin seinälle kellon ja Adan huoneen seinälle lampun = 11 ekuu. Ehkä innostun postaamaan kuvia noista, jos innostun.

Käytiin me Allermiinassakin shoppaamassa Adalle ruokaa. Quinoahiutaleita ei ollut nyt, mutta ostettiin quinoasuurimoita, joista saa oivan puuron, kun vain hauduttaa tarpeeksi kauan. Sit ostin kans quinoamuroja ja -jauhoja. Dippadai, ehkäpä teen Adalle rieskoja, saa nähdä. Muroja typy sai välipalaksi. Hymy oli melkoinen, kun mutusteli ja tunnusteli muroja suussaan. Lisäsin muroihin Almironia, mutta montakaan lusikallista ei sen jälkeen mennyt. Vaatii ehkä hieman totuttelua moiset popsit.

Huomenna saarnaa Rankisen Jari Tampereen Luther-talossa, kaikki kynnelle kykenevät paikalle! Jumis alkaa klo: 11.00. Tämä ilmoituksena ja ilon aiheena julkituotakoon.

Tiistaina käytiin Koskiklinikalla lastenlääkärillä. Vitsit, että oli asiansa osaava ja ihana lääkäritäti! Kysyin siitä Aeriuksesta, mutta lääkärin mielestä sillä ja Zyrtecillä ei ole eroa, ja hän myös suositteli Ataraxia! Jota siis se eräs päivystävä lääkäri terveyskeskuksessa ei suostunut moniallergiselle määräämään, koska se hänen muistaakseen sisälsi jotain pähkinä(?)öljyä. Kerroin tapauksesta tuolle lastenlääkärille. Hän hymyili ja kysyi, että oliko päivystävä lääkäri lastenlääkäri - no ei ollut. Lastenlääkäri sanoi, että moniallergisten lasten äidit ovat riemuissaan kiittäneet Ataraxia määrännyttä lääkäriä, koska ovat viimein saaneet nukkua yönsä! Voi morjens. Mihin tässä enää voi uskoa ja luottaa :) Me jatkamme kuitenkin Zyrtecillä, se on koeteltu ja hyväksi havaittu. Ada on nyt vissiin yhden kerran Zyrtecajanjakson aikana herättänyt minut yöllä.

Adan kuulumisia lisää. Hän saa nyt siis quinoaa, joka sopii. Hän on myös nyt kohta viikon saanut palsternakkaa, joka tuntuu sopivan. Adan iho ei ole ikinä ollut niin hyvässä kunnossa, kuin se nyt on. Olen aivan ihmeissäni, että kaksi ruoka-ainetta peräkkäin kävi Adalle. Väkisinkin mietin, että josko Jumala onkin nyt parantanut Adan ja allergiat ovat väistyneet. Olen kuitenkin pessimisti siinä suhteessa, että en uskalla toivoa liikoja ennen kuin ihan todella näen, että useampi ruoka-aine peräkkäin sopii. Tokihan tuo ihon hyvinvointi saattaa johtua antihistamiinistakin. Ehkä se tosikoitos on maanantaina, kun Ada saa mangoa. Olemme aikaisemmin kokeilleet hänellä mangopilttiä, jossa oli muistaakseni riisitärkkelystä. Se ei sopinut ja Ada sai ihottumaa. Vihdoin lähikauppaamme oli tullut mangoviipaleita säilykepurkissa ja niistä ajattelin ajaa soseen, jota koittaa. Säilykkeet sisältävät kyllä sokeria, mutta ei kuitenkaan mitään muuta ruoka-ainetta tai niiden johdannaista. Allermiinasta mieheni bongasi tänään mangososeen, jossa ei ole edes sokeria, vain mangoa ja vettä. Ostimme purkin ja ehkä kuitenkin koitan Adalla ensin sitä. Rukoillaan yhdessä, että mango ei aiheuttaisi ihottumaa. Keskiviikkona on vehnäaltistus. Pitäisi ekaa kertaa seikkailla Adan kanssa täältä bussilla Tampereelle.

Ada ehkä osaa sanoa "äiti". Tai siis osaa, mutta en ole varma tarkoittaako hän sillä minua, vai muuten vain höpisee, koska ollaan kehoitettu; sano äiti, äiti...

Herkkupäivä. Menen laittamaan metrin (valetta! Se ei ole metriä!) pitsaa uuniin höystettynä meetwurstilla, jalapenoilla ja lisäjuustolla. Slurps.

 

 

No mää kirjotin viimeks eile. Mut sitä enne 6. päivä! Kyl tää tarttiki jo päivitystä kuulumisista.