Herättiin tänään kasilta, koko perhe. Ihan ideaaliheräämisaika. Yöllä Ada heräsi vain kerran, hieman yli puolenyön, mutta itku oli kyllä ehtinyt jo hysteeriseksi ennen kuin itse heräsin. Pidin tyttöä pitkään sylissä ja paijailin ja lohdutin. Suht nopeasti sain hänet rauhoittumaan ja uudelleen höyhensaarille. Seuraavaksi tosiaan heräsin kasilta, aivan mahtavaa! Kuullessani Adan huhuilua kipitin nopeasti paikalle, että ei ehdi enempää herätä ja saan hänet pian uudelleen unille. Onneksi katsoin keittiön kelloa, olisi ollut suht turhauttavaa yrittää nukuttaa tyyppiä kasilta aamulla, hohhoo. (Näin on nimittäin joskus käynyt, kun en ole kelloa katsonut. Silloin se taisi olla puoli kahdeksan.)

Aamujutskien jälkeen lähdimme Tampereelle Koskikeskukseen. Keittiön hehkun Epa teki kerran postauksen ostamistaan leivontajutuista Koskikeskuksessa sijaitsevasta Iloisesta keittiöstä, leivontatarvikeliikkeestä. Olin aivan hämmästynyt. En ollut kuullutkaan moisesta aarreaitasta aikaisemmin! No nyt lähdimme siellä käymään. Tarkoitus oli myös etsiä Adalle uusi ruokalappu, sellanen kourullinen. Täällä korpikaupungissa ne on kaupoista ollut loppu tai niitä ei ole edes valikoimissa. Hoitovapaalla tulot eivät ole huimat, mutta kertakaikkiaan, menin ja ostin Iloisesta keittiöstä kukkamuotit, joita olen pitkään himoinnut. Ei ole ollut mitään järkeä lähteä tilaamaan moisia netistä, koska postikulut olisivat kuitenkin nostaneet hintaa ja sen takia olisi samalla tullut varmasti tilattua muutakin. Nyt olen ihanien muottien uusi omistaja, ah ja oh. Kotiin palattuamme tajusimme unohtaneemme tyystin Adan ruokalapun.

Adan päikkäreiden jälkeen kävimme vielä Lielahdessa Sittarissa ruokaostoksilla ja jälleen etsimässä ruokalappua. Sieltäkin ne olivat loppu. Argh. Päivällisen jälkeen mies lähti Adan kanssa vaunuttelemaan ja minä tein kotihommia. Laittelin pyykkiä, tyhjensin tiskikoneen, pesin ja keitin tutit ym. Illemmalla tein Adan tuleville synttärikutsuille Tikkunekun blogista bongatulla idealla vaahtokarkkeja. Tosi kiva idea! Tökkäsin vaahtokarkkeihin koktailtikun ja dippasin sulassa maitosuklaassa ja nonpparelleissa. Tikut pistin pystyyn tyroxalustalle. Kuvia tulossa myöhemmin.

Annoimme Adalle iltapuuron jo puoli seiskan aikaan tavallisen seitsemän sijaan ja hyvin upposikin! Ei tosin tänään juuri muuta ollut syönyt. Ruoan päälle iskän kanssa saunaan, ihan jo lauteillekin istumaan ja sen jälkeen äidin saattelemana yöunille - ennen puolta kahdeksaa, wow.

Ai niin. Annoimme tänään Adalle pikkuisen lusikankärjessä ruusunmarjaa, vaikkakin olimme sopineet, ettei mitään uutta ruoka-ainetta ennen yhden vuoden ikää. Meille tuli kuitenkin olo, että jotain uutta on ruokavalioon saatava, kun ei bataattikaan enää tunnu maistuvan. Ei ainakaan vielä ole tullut kummempia oireita ruusunmarjasta, toivottavasti ei tulekaan!

Oikein mukava päivä ollut ja olo on rento, kun miehelläkin on lomaa. Kohta puoliin sänkyyn lueskelemaan ja sitten unille. Hyvää yötä! :)