Käytiin iltapäivällä Stockmannilla. Minulla oli sinne 50€:n lahjakortti ja koko rahalla ostin Herkusta marsipaania, suklaata, mousseaineita ym. ym. kakkuihin tarvittavia juttuja. Vasta kotona muistin, että olisi pitänyt muutaman suklaalevyn tilalta ostaa Flora vispiä ja voita! Voi minua. No, täytyy ne käydä noukkimassa lähikaupasta sitten, kun Adan kakku on ajankohtainen.

Kävellessämme autolle poikettiin vielä pikahampparilla. Kotiin tultuamme mies riisui Adan ja kauhistui tämän selkää. Menin katsomaan ja totta vie, se oli paljon pahempi kuin aamulla! Soitin päivystykseen, mutta sieltä ei vastattu. Lähdimme silti terveyskeskukseen. Näytimme hoitajalle Adan selän ja hän lupasikin meille ajan, mutta se olisi ollut vasta puoli yhdeksältä. Ei Ada olisi mitenkään jaksanut valvoa siihen asti. Lähdimme kotiin mukanamme neuvo suihkuttaa selkää viileällä vedellä ja laittaa sen jälkeen yöksi kortisonia. Allergialääkäri aikoinaan sanoi, että kortisonia tulisi laittaa aamuisin kolmen päivän ajan ja sitten pitää kolme päivää taukoa. Aamuisin siksi, ettei se vaikuta munuaisten omaan kortisonin tuotantoon. Olen aika jämäkästi pitänyt tuosta neuvosta kiinni, mutta välillä on ollut pakko laittaa yötä vasten, jotta tyttö voisi nukkua hieman rauhallisemmin.

Palattuamme terveyskeskuksesta Ada sai iltapuuronsa ja vaikka olin aamulla päättänyt, ettei saa enää mitään pelleilyleluja ruokailun yhteydessä, jouduin sen päätöksen kumoamaan. Annoimme mieheni kanssa virikkeitä niin paljon, että koko iso annos puuroa katosi tytsyn mahaan. Olikin eka ruoka tänään, jonka söi. Aikaisemmilla aterioilla en siis ollut antanut mitään leluja, eikä näin ollen syönyt. Puuron jälkeen kikkailin Adan kanssa olkkarin lattialla. Makoilin selälläni ja Ada nuiji minua kasvoihin Mikki Hiiri -puhelimella ja tirskui. Välillä hän vain nojaili minuun ja pohti ilmeisesti päivän tapahtumia. Yhdessä vaiheessa sain iskun alahuuleeni kovasivuisesta kirjasta ja saman tien Ada tökkäsi sormensa silmääni ja väänsi nenästä. Huh. Tuo tyttö kykenee ainakin tulevaisuudessa pitämään puolensa.

Mies googletteli lasten allergioita ja rokkoja ja epäili tuon Adan ihottuman olevan vauvarokkoa. Itse en sitä epäillyt, koska kuulemani mukaan vauvarokossa on ensin muutaman päivän kova kuume ja sitten vasta tulee näppylät. Adalla on kyllä ollut muutaman päivän lämmöt koholla, mutta yli 38 C-asteen ei ole mennyt. Nyt illalla oli 37,9. Laitoin supon ja kortisonia selkään. Jospa edes hiukan auttaisi. Laitan kuvan Adan selästä, kertokaa viisaammat, jos tiedätte mitä tuo on. Kuvan tarkennus ei ole kovin hyvä, mutta kyllä siitä näpyt näkee.

1708025.jpg