Mikähän siinä on, että en kerta kaikkiaan jaksaisi nousta aamulla ylös sängystä. Ihan uudenlainen, totaalinen väsymys tuntuu vallanneen kroppani. Okei, Ada heräilee edelleen öisin useamman kerran ja syö vähintään yhden kerran, joten omakin uneni on katkonaista. Silti saan kyllä nukuttuakin. Tarttis varmaan tsekata rauta-arvot. Niin. Nukun sitten kun typy menee päikkäreille. Yeah, right. En malta, ja jos maltan, menen vasta, kun lapsi on nukkunut jo tunnin (oon koneella, luen, leivon ym, ym, kun on rauhallista) ja puolen tunnin päästä, juuri, kun olen saanut unen päästä kiinni, tyttö herää. Ja tietenkin, silloin, kun muksu vetelee autuaat kolmen tunnin päikkärit, en jostain syystä pääse itse nukkumaan.

Tänään siis aamulla heräsin, kuten lähes joka aamu, Adan huuteluun. Kello oli 6.40. Minä halusin vielä nukkua. Laitoin tytölle tutin suuhun ja lauloin unilaulua jonkin aikaa, ja katso, ihme tapahtui, tyttö nukahti! Kipitin hiljaa kuin haamu ihanan lämpöiseen vuoteeseeni ja sain nukuttua vielä melkein tunnin. Oi onnea, oi autuutta. Sitten jo jaksoikin hymyssä suin nousta halimaan ja pusuttelemaan riemusta kiljahtelevaa, kullanmurua. Lakanan rypyistä oli jäänyt pikkuisen kasvoille suloiset painaumat <3

Aamupuuro meni kuin kuumille kiville ja aikomuksena oli lähteä taas perhekahvilaan, jossa kävimme eilenkin. Innostuin kuitenkin aloittelemaan siivousta (jonka olisi pitänyt tapahtua eilen) ja vein matot pihalle. Alkuperäisen suunnitelman mukaan matot olisivat saaneet olla tuulettumassa sen aikaa kun olemme kahvilassa muita äitejä ja lapsia moikkaamassa. Taivaan peittänyt mustanpuhuva sadepilvi kuitenkin muutti suunnitelmat. Imuroin pikaisesti ja kävin paukuttumassa matot sisälle. Ehdin hyvin, meni vielä ainakin kaksi minuuttia ennen kuin taivaat aukenivat ja vettä todella tuli kuin saavista kaataen.

Sitten olikin jo Adan päiväunien aika. Typy unille ja minä pesin sinä aikana lattiat ja vaihdoin petivaatteet. Matot paikoilleen ja tavarat. Vielä vessan siivous ja se oli siinä. Siivoaminen on kyllä mukavaa! Mikäs sen kivempaa kuin puhdas, siisti ja kaunis koti. Tytön herättyä päikkäreiltä oli vielä hänen huoneensa siivous. Kun minä raivasin lelut ja vaatteet lattialta ja muilta pinnoilta, typy kiskoi vaippoja (puhtaita) lattialle ja tyhjensi vaatelipastonsa laatikoita. Kisa siis, kumpi on nopeampi. Ehdinkö siivota ennen kuin tyttö sotkee. Nostin kymppikiloisen kymmenenkuukautisen tyllerön eteiseen kera mielenkiintoisen lelun (kumisen ovikiilan) ja siivosin loppuun. Voittaja olin minä \o/

Ruoaksi tein eksoottisesti uunimakkaraa ja lohkoperunoita. Mies kotiutui töistä ja Ada hurrasi. Isin tyttö. Kuuden maissa kärrytellen kauppaan, sen jälkeen tytölle iltapuurot ja unille ja äippä ja iskä saunaan. Kohta puhtaisiin lakanoihin uinumaan. Pieni pala taivasta.

Blogikuvana pikkuemäntä

1642959.jpg

Nukkukaa hyvin!