Nea on syönyt koko päivänä vain muutaman lusikallisen ruokaa. Hän nukahtaa tissille n.21.30 ja murehdin, että miten yö. Miten voin olla imettämättä, kun lapsella ihan taatusti tulee olemaan nälkä. Valvotut yöt ja työntäyteinen päivä purkautuu itkuun. Vauva herää ja nauraa minulle. Kuivaan silmäni ja kerron miehelle murheeni. Hän kehoittaa tekemäänlautasella olevasta riisipuurosta juotavaa velliä. Näin teen ja tyttö juo lähes kaiken. Katson areenalta Miljonääriäitejä.

22.15 Nea nukahtaa tissille ja vien hänet sänkyynsä, jonne jää heräämättä.

22.55 Vauva herää, imetän tarkoituksella vielä, pidetään 23.00 rajana. Vauva syö ahnaasti hetken, kunnes nukahtaa ja herää, kun laitan sänkyyn. Ok, saan vaihdettua vaipan ja tsekattua onko kakka. Tänään ollut ainakin kaksi kertaa hajuton kakka ja peppu tosi ruvella. Kun homma selvä, otan syliin ja hyräilen.

23.15 Vauva nukkuvana sänkyyn. Jes!

01.17 Vauva herää, olen nukkunut tunnin. Ei auta tassutus, otan syliin. Hetki itkua, pääosin öninää. Vauva alkaa syömään käsiään ja repimään hampaillaan yöpuvun hihaa. Jatkaa tätä ärsyttävää tapaa ainakin 30 minuuttia. Istun ja heijjaan. Itkukin on parempi kuin tuo tauoton ja lähes autistinen hampailla repiminen. Laitan lapsen sänkyyn itkemään.Tassutan väkisin, Nea työntää toistuvasti käsiäni pois mikä suututtaa minua. Huitaisen kätensä syrjään liian voimakkaasti. Vauva loukkaantuu tavattomasti ja alkaa itkeä kovempaa. Nostan syliin. Hihan repiminen alkaa välittömästi. Tissiä hän ei enää hamua. Istun ja sylitän.

02.00 Laitan vauvan sänkyyn. Inahtelee, rauhoitan kädellä. Huokailu ja kääntyily jatkuu, ei kuitenkaan itke. Hiivin huoneesta. Epäselväksi jää  nukahtiko hän.

02.14 Havahdun, kun Nea raapii makuuhuoneen seinää... Huokaus. Ei siis nukahtanut.

02.33 Poistun makkarista. Olen niin väsynyt, turhautunut, vihainen ja lamaantunut. Vauva jäi sänkyyn, kun tassutin kanniskelun jälkeen. Imi taas käsiään, nuoli ja repi. Tissin korvike.

Kun kirjoitan tätä, heräsi taas. Voi piip. Vauva on lähes virkeä. Romahdan. Itken hervotonta itkua ja Nea ihmettelee minua hoitopöydällä. Räväytän valot, tsekkaan vaipan. Menen vessaan, vauva jää sänkyyn huutamaan. Olen niin valmis lopettamaan tämän pelleilyn. Miten jaksan maanantai aamulla viedä Adan kilometrin päähän kerhoon yhdeksäksi kävellen. Se on Adan ainut viikottainen hetki ikätovereiden kanssa, joten itsekkäistä syistä en jätä viemättä. Toivoa sopii jälleen kerran, ettäseuraava yö on parempi.

03.00 Teen riisivelliä. Vauva juo lähes desin mukista hörppimällä. Kanniskelen ja laulan.

03.20 Vauva jäi ehkä nukkumaan sänkyyn. Minulla silmissä pimenee.

06.00 Vauva herää. Tissitän unille.

07.11 Ada herää, kannan takaisin sänkyyn.

08.17 Nea herää. Tissitän, nukahtaa, herää sänkyyn laitettaessa omaan pieruunsa. Nousemme.