21.00 Lapsi nukahtaa tissille ja lasken hänet sänkyynsä. Syömme mieheni kanssa iltapalan. Päätän, että jos vauva herää ennen kymmentä, imetän vielä.

21.45 Vauva herää, otan hänet syliini ja kysyn mieheltä, kuulostaako itku kipuitkulta. Päätämme laittaa supon. Vauva saa raivarin ja on umpiväsynyt. Hellittelen vauvaa sylissäni ja pohdin, että imetän varmasti vielä vaikka kello on yli kymmenen. Vauva pissaa päälleni vaipan ohi, kuin tietäessään suunnitelmani.

Vaipan, yöpuvun ja hermojen vaihto. Vauva raivoaa hoitopöydällä umpiväsyneenä. Pyydän miestä katsomaan vauvaa vielä sen hetken, että saan laitettua hänen tililleen 100€. Mies leikittä vauvaa kännykän valolla ja vauva virkistyy. Mies menee nukkumaan ja minä jään vauvan kanssa surffailemaan nettiin. Vauva lussuttaa tissiä ja  nukahtaa.

22.45 Lasken vauvan sänkyynsä. Vauva herää. Päätän, että tissittely oli sitten siinä tämän yön osalta. Yritän tassuttaa, vauva haistattaa pahanhajuiset. Otan syliin, vauva hiljenee luullessaan saavansa tissiä.

Huuto alkaa, kun vain laulan ja kannan sylissä. Huuto kuitenkin loppuu pian ja vauva nukahtaa. Helppoa, ajattelen. Hieman vauvan vaipanohi pissimää sukassani lasken hänet sänkyynsä. Vauvan selkä ehtii melkein osua patjaan, kun hän käpertyy ja herää, tai pikemmin,  herää ja käpertyy. Yritän tassuttaa, taas haistatellaan.

Sylitän, laulan, heijjaan, pompin sängyllä vauva sylissäni (ei saa kertoa Adalle) ja aina välillä koitan laskea lasta sänkyynsä. Sitä en laskenut, montako kertaa yritin.

23.20 Laskin vauvan sänkyynsä ja hän jäi sinne, tissittä! Menen harjaamaan hampaani.

23.40 Vauva nukkuu yhä ja kirjoitan raporttia vaikka minun pitäisi olla nukkumassa. Rakastan elämää. Hyvää yötä.

00.30 Vauva herää. Olen tikkana pystyssä (en vielä ollut nukahtanut). Vauva tyyntyy sylissäni lähes heti, toisella yrittämällä hän jää sänkyyn. Aikaa kului 4 minuuttia.

Pyörin sohvalla, kiitän, jännitän, kuuntelen vuotavaa  vessanpönttöä. Jossain vaiheessa nukahdan.

03.00 Vauva herää. Imetän. IMETÄN!!! Miksei ihminen joskus voisi ensin ajatella ja tehdä vasta sitten. Minulla on hirvittävä pissahätä. Kai ajattelin, että tissittämällä vauva nukahtaa nopeasti uudelleen. En ole siis oppinut mitään viimeisen neljän kuukauden ajalta. Lasken lapsen huutamaan ja raivoamaan sänkyynsä etten laske alleni. Kipitän vessaan. Lorotan pönttöön ja kuuntelen vauvan hirvittävää ja tuskaista huutoa. Toivon, ettei Ada herää.

Menen vauvan luo ja soimaan itseäni, koska menin imettämään. Annan toisenkin tissin. Vauva syö hyvällä halulla. Taisi olla nälkä tai ainakin jano. Ihan ok.

Seuraavan puolitoistatuntia kannan ja sylitän, välillä lasken huutavan lapsen sänkyynsä, kun selkä ja kädet väsyvät.

~03.30 Luulen vauvan jo nukahtavan sänkyynsä tassuttamalla. Ei työnnä enää kättäni pois. Mikä tunne! Inisee ja önisee unisena. Irroitan käteni jaseison sängyn vieressä kuunnellen hiljaisuutta. Pimeässä huoneessa menee tovi tajuta, että typy istuu. Otan syliini ja jatkan kanniskelua ja rakastamista.

04.35 Vauva nukahtaa syliini/sänkyynsä

07.00 Vauva herää, tissitän, nukahtaa tissille

Ennen kahdeksaa Ada tulee huoneestaan. Kannan takaisin sänkyynsä.

20 minuutin kuluttua Ada tulee taas. Pyydän hakemaan peittonsa ja loikoilemaan kanssani sohvalle.

09.00 Nea herää jokeltelemaan. Ada menee juttelemaan siskolleen, minä loikoilen ja torkun yhä.

09.10 Nea itkeskelee, nousen ylös.