Kuten aiemmin mainitsin, ostimme vihdoin oman talon. Talo on yksikerroksinen omakotitalo, jossa noin 140 asuinneliötä. Lisäksi on autotalli, johon ei meidän auto kuitenkaan sovi. Mieheni remontoi tallin harrastetilaksi, kunhan kerkiää.

Tontti on pieni, mutta siihen on saatu ympättyä 4 isoa omenapuuta, ainakin 15 marjapensasta, 2 pihlajaa, sinikuusi, vaahtera (kaikki valtavia), ruusupensaita tontin rajalla ja vaikka mitä muuta kasvustoa. Raivattavaa siis on. Mutta tämä on ihana! Rakastan tätä. Rakastan viedä pyykkiä kuivumaan omalle pihalle, omalle pyykkitelineelle, kun korviin ei kantaudu mitään muuta ääntä kuin tuulen suhina puissa ja linnun laulu. Ihan lähellä on hienon hieno leikkipuisto, jonne kulkiessa ei tarvitse mennä lähellekkään autotietä. Takapihaltamme alkaa puistoalue, jonka läpi pääsee kyseiseen leikkipuistoon. Neuvolaan on viiden minuutin kävelymatka, samassa yhteydessä on terveyskeskus ja hammaslääkäri. Kauppaan on kilometri. No Siwaan vähemmän, mutta sitä emme juurikaan käytä. Kaikki on lähellä! Ja silti tässä asuessa on täysi rauha!

Sisällä olemme tehneet pientä väliaikaremonttia. Yhtenä sadepäivänä aloimme  Adan kanssa repiä hänen huoneestaan tapettia ja siitä se sitten lähti. Mies ei ehkä ollut aivan innoissaan asiasta, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Nyt huoneessa on seinillä valkoinen maali ja huomenna sisustetaan loppuun. Vessaan mies on tehnyt myös väliaikaremontin. Siniset seinät peittyivät valkoisella maalilla, peili vaihtui, samoin paperirullateline ja seinällä olleen puun värisen kaapin tuunasin lääkekaapiksi. Se laitetaan takaisin vessan seinälle, kunhan maalausurakka on loppu. Väliaikaisia remontit  on siksi, että tällä hetkellä ei ole varaa tehdä lopullista remppaa, mutta tokihan asuinympäristön pitää silmää miellyttää enne varsinaista remonttiakin :)

Ada on viihtynyt uudessa kodissamme alusta asti hyvin. Touhuilee pihalla omia leikkejään. Lähinnä pyöräilee tai leikkii nukeilla. Ada myös nukkuu nykyään yötläpeensä muutamia aivan harvinaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Terveenäkin on ollut. Allergiat eivät juurikaan ole vaivanneet. Hän on saanut reippaita satseja maitoproteiinia ja kananmunaa. Hieman iho kutisee näiden jälkeen, mutta unia ei ole häirinnyt.

Nea on alusta asti nukkunut hyvin, varsinkin sen jälkeen kun tajusin lopettaa ruokavaliostani ruisleivän, suklaan ja sipulin isoina määrinä. Nämä saivat aikaan useamman tunnin koliikki-itkun ja se oli hirveää. Onneksi huudot loppuivat kuin seinään huomioituani nuo kipua aiheuttavat. Nea on periaatteessa herännyt öisin kerran. Aivan uskomatonta Adan huonojen öiden jälkeen. Huomenna meillä on 5kk neuvola. Katsovat samalla Adan mitat. Niin tulipa mieleen, että pitäisi varmaan varata Adan 3v neuvola! Tyttö täyttää kolme kuluvan kuun 21 päivä!

Muutama kuva:

Lisää juttua ja kuvia myöhemmin.