Ada nukkuu, saunottu on. Vain nälkä on taltuttamatta. Ada heräilee edelleen vähintään kerran yössä. En tiedä mistä johtuu. Nyt kuitenkin hän vain tulee huoneestaan pois, mutta ei itke ahdistuneesti. Uskoisin yövalojen auttaneen.

Olen ollut blogin päivitysten ja kuulumisten kertomisessa saamaton. Tuntuu, ettei vain millään jaksa avata vuodatusta ja alkaa vuodattaa, vaikka asiaakin ehkä olisi. Olen ollut tosi väsynyt, varsinkin ne ekat 12 viikkoa ;) Ja Adan heräilyjen takia uni on edelleen aika heikkoa vaikka muuten voisikin nukkua. Olen siis ryhtynyt kasvattamaan uutta vauvaa tuon vauvan mitoista ulos kasvaneen tilalle. Arvioitu laskeutumisaika kätilön käsivarsille on 14.2.10. Good timing, kuten mieheni veli totesi. Ystävänpäivä siis. Ekat 12 viikkoa voin myös tosi huonosti. Vain silloin kuin söin, en kokenut kuvotusta tai huonoa oloa. Ja näin ollen paino iiiiihan pikkasen pompsahti ylöspäin. No onneksi painon nousu on nyt tasaantunut ja näin saisi ollakin ainakin vuoden alkuun.

Sellaisia uutisia siis. Adasta on tulossa isosisko. Adan kuulumisia lisää: hän osaa jo käyttää saksia. Ostin kesällä hänelle sellaiset muoviset sakset, joilla kyllä pystyy leikkaamaan paperia, jos paperia pitää  jäykkänä (vetää molemmista päistä, tiedäthän..) Kovasti harjoitteli ja homma onnistuu nyt hienosti. Monet kerrat olisi esim. äidin ompelukset leikelty uuteen malliin, jos sakset pystyisivät kankaaseen. Samoin Adan sormen päät olisi irti jne. Vielä emme anna hänelle siis oikeita saksia kuin valvotusti ;)

Adan sanavarasto on myös laajentunut huimasti. Kuin myös ruokavalioon on tullut paljon lisää ruoka-aineita. Ruoka vain ei edelleenkään hänelle maistu. Ensi kuun alussa on kontrollineuvola painon takia, saa nähdä mitä vaaka silloin näyttää.

Niin, se pipo. Tein naapurin pojalle, jolla on isompi pää kuin Adalla, pipon syksyä ja talveakin silmällä pitäen. Pipossa on siis korvaläpät. Nyt työn alla on Adalle samalla mallilla (joka on täysin omasta päästä otettu) vihreä-valkoinen pipo.

Hauskaa viikonloppua ja nauttikaa näistä syksyn ihanista päivistä!