Moi. Oon ollu vähän väsynyt, joten päivitykset on blogin osalta olleet aika heikkoja, sori! Josko tuo C-vitamiinilisä auttas jaksamaan päivät.

Satu haastoi minut kuvaamaan yöpöytäni ja kertomaan mitä siinä on. Muistaakseni.

1247209362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yöpöytänä toimii tällä hetkellä valkoinen (alunperin sininen, mutta maalasin seinämaalilla valkoiseksi) nurinpäin käännetty kori, jonka Ada on istunut osittain lyttyyn. Korin päällä on yölamppu (jossa varjostimen päällä toinen varjostin pimentämässä lisää, jottei miehen unet häiriinny minun lukiessa myöhään,) raamattu, puhelin, korvatulpat ja Jane Austenin Kasvattitytön tarina (luettu). Nukkumaan käydessä korvatulpat laitetaan korviin ja silmälasit korin päälle. Lattialla on Mary Alice Monroen Toipilasaika, nyt siis luettavana. Päivisin korin päällä ei tavallisesti ole kuin lamppu, koska Adaa kiinnostaa kovasti kaikki muu ja esim. korvatulpat ei pienen kädessä ole kovin turvalliset, saati nenässä tai keuhkokurkussa ;)

Kuulumisia. Viime viikko oli vierailuviikko. Lauantaina meille tuli minun vanhempani, joskin iskä lähti yöksi/öiksi veljeni perheen luokse. Äiti oli keskiviikkoon asti meillä. Sami tuli sunnuntaina ja oli perjantaihin asti. Perjantai-iltapäivällä yökylään saapui vanha koulukaverini. Miia lähti lauantaina ja ah, sunnuntaiaamuun heräsimme vain me kolme :) Niin ja todellakin, edellisviikolla meillä oli ollut sunnuntaista keskiviikkoon mieheni siskonpoika, että härdelliä on riittänyt.

Viime vikolla tein naapurin rouvan 70v-juhlille 70:lle hengelle kinkkukiusauksia, siinä hellepäivinä uuni hohkasi aamu ysistä ilta kuuteen eka päivänä ja seuraavana kolmeen asti. Lämmintä piisasi sekä sisällä että ulkona. Kiertoilmauuni olisi ihan tuollaisissa tapauksissa ihan kiva. Viikonloppuna meni sitten nuo aiemmin esittelemäni rippijuhlatarjottavat.

Miehellä alkoi loma keskiviikkona, voi iloa, voi onnea! Huomenna lähdemme heti aamusta ajelemaan pohjoiseen mieheni vanhemmille ja sieltä itärajaa pitkin Imatralle minun vanhemmilleni jossain vaiheessa. Adakin tykkää nykyään kovasti olla autossa, joten toivottavasti hänen suhteensa reissu menee hyvin.

Adan kuulumisia: Meillä nukutaan edelleen yöt läpeensä. Hiukan on ongelmia nukahtamisen kanssa, mutta heräämättä nukkuu aamuun asti. Eilen nukkui hurjat melkein kolmen tunnin päikkärit ja yöunille nukatikin sitten vasta vartin yli kymmenen. Ajattelin, että nukkuu aamulla pitkään ja ollaan ilman päiväunia, mutta kuinka ollakkaan, mieheni lähti seitsemän jälkeen asioille ja puoli kasilta tyttö kipitti viereeni sänkyyn :) Päiväunille laitoin ysiltä ja edelleen nukkuu.

Adan allergiat tuntuu toden totta väistyneen - siis ei tietenkään olla kokeiltu maitoa ja kananmunaa, joista tuli raju reaktio, mutta uutena ruokavaliossa on herne, ruis, ohra, kaakao ja naudanliha. Rasvauksia ollaan vähennetty paljon, enää rasvataan, jos jostain kutiaa tai on kuiva kohta. Tuntuu ihan uskomattomalta, että meidän vaikeasti allerginen, huonosti yönsä nukkuva lapsi on tässä tilanteessa. Kiitos sinne minne se kuuluu ja usein kajahtaa, Taivaan Isälle. Tiedättekö, elämä on ihanaa :)

Ada kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia. Looginen päättelykyky on välillä hämmästyttävää. Sanoja tulee paljon, hoivavietti on suuri. Ihan uutena juttuna olen huomannut Adan kiinnostuksen erilaisiin pintoihin. Illalla siunatessani ja laulaessani hänelle hän hyväilee jalkaani, jota verhoaa sukkahousut ja välillä nalleaan tai pupuaan, joissa molemmissa erilainen karva. Hän toistaa hyväilyjä ja selkeästi vertailee pintoja. Eilen illalla hyväilyn kohteena oli käsivarteni vs. pupun turkki. Myönnän, että välillä se on aika ärsyttävää. Ada syö itse hienosti, jos ruoka on hänen mieleensä (esim jäätelö;), mutta kaikenkaikkiaan ruokailut on nykyään lastenleikkiä verrattuna aikaisempaan. Tänäkin aamuna, kun söin omaa puuroani enkä huomannut laittaa tytölle lusikallista suuhun, hän kääntyi minuun päin, avasi suunsa ja osoitti sormella sinne. Piirretyt meillä yhä pyörii taustalla, mutta ei joka kerta. Ada pukee itse hyvin mielellään ja joskus jopa onnistuu saamaan kengät oikeisiin jalkoihin. Hän saa meillä takaoven auki (johon on ihan oikeasti keksittävä pian joku lukko) ja tuon viimeisimmän hellejakson aikana, kun lähes asuimme ulkona, saatoin etsiä Adaa sisältä ja huomata että takaovi on auki. Tyttö istui hiekkalaatikon reunalla leikkimässä hellehattu päässä ja feikkikroksit jalassa. Nyt sateisena aikana Ada ei onneksi ole ulos karannut ja helteelläkin pysyi aina omalla pihalla, onneksi!

Kuvia:

Tein Adalle OU NOU -pipon poolopaidan helmasta ja äidiltä saaduista kangaskirjaimista.

1247212157_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ostin kengät ja kas, kas, Adahan ne otti käyttöön heti ;)

1247212174_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Mehujäätä ja hellettä.

1247212183_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247212194_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kun tyttö nukkuu, hän nukkuu sikeästi. Yhtään ei häirinnyt, kun äiti salaman kanssa kuvaili kaunokaista.

1247212252_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt, hyvää kesää kaikille! Saatan päivittää lomalla ainakin kuvia. Heippa!