Tein taasen sekaleipää ja nyt muistin ottaa mitatkin ylös ja vaihekuvat! Tämä ei ole gluteeniton ohje, mutta vehnäjauhot voi hyvin korvata gluteenittomilla jauhoilla. Tämä Krisselille tiedoksi saatettakoon :) Siis 1:1 vehnäjauhoja ja gluteenittomia.
1,5l käden lämpöistä vettä
1,5pkt hiivaa
3tl suolaa
4tl sokeria
3dl polentaryynejä
4dl riisihiutaleita
2dl Semper Fin Mix hieno jauhoseos (tämän voi korvata vaikka kaurahiutaleilla, itse vain käytin jämät pois)
2dl couscousia
Näiden aineiden annetaan turvota keskenään noin puoli tuntia, välillä vispilällä sekoittaen, ettei jää paakkuja.
Tässä välissä lohdutetaan parivuotiasta tyttöä, joka onnistui saamaan hampaat alahuulen läpi pelleiltyään tuolilla ja käydään huuhtelemassa suu sekä tutkimassa vauriot. Hengähdetään helpotuksesta, kun selvittiin pelkällä huulen turpoamisella ja sinisillä rei'illä alahuulen sisäpuolella.
Puolen tunnin päästä lisätään 1dl öljyä (voi jättää poiskin) ja alustetaan taikina 15-17dl:lla vehnäjauhoja. Taikina saa kohota rauhassa 20-30 minuuttia leivinliinalla peitettynä. Huom. taikina jää löysemmäksi kuin esim. normi sämpylätaikina, koska tätä ei tarvitse leipoa pöydällä muotoonsa.
Kohonnut taikina jaetaan nuolijan avulla kolmelle leivinpaperilla peitellylle pellille, taputellaan jauhotetuin käsin tasaiseksi ja leikataan neliöiksi vaikkapa pitsaleikkurin avulla. Otetaan kuva ja kikatetaan kaksin kerroin lattialla onnettomuudestaan toipuneen tytön maisteluille.
Nostetaan leivät kohoamaan korkeammalle pöydälle leivinliinan alle ja halataan ylisuloista tytärtä.
Kohonneet leivät paistetaan 200 asteessa n. 20 minuuttia, tai hiukan kauemmin, kunnes hieman palanut tuoksu saavuttaa nenäsi kesken bloginpäivityksen ja muistat, että uunissa olikin vielä yksi pelti.
Leipä oli hyvää ja koostumus miellyttävän pureskeltavaa ryynien, hiutaleiden ja couscousin ansiosta.
Muistathan osallistua arvontaan täällä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.