Päivemmällä korvapuustit täytteenään fariinisokeria ja kookoshiutaleita ja nyt pitkot. Lupasin tehdä kahvitarjottavat taas ensi sunnuntain messuun ja pullaa nyt siis. Sekaleipää leivoin eilen ja nekin siis sunnuntaiksi. Adalle tein kanssa sekaleipää vehnättömänä ja onnistui kyllä yli odotusten. Olin yllättynyt siitä, kuinka hyvin leipä pysyi koossa vaikka sitko puuttui. Ada saa nykyään taas kauraa ja nyt se tuntuisi sopivan.

Leipä sisältää riisihiutaleita, kaura-riisihiutaleseosta, quinoasuurimoita ja -jauhoja, perunasuurimoita, siirappia, suolaa, hiivaa ja gluteenitonta jauhoseosta. Toisin sanoen kaikki jämät kaapista pois. Jos Adalle kävisi maito, sopisi taikinan joukkoon mainiosti juustoraaste.

1242239362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taustalla typy jo maistelee uunituoretta leipää. Toisessa kuvassa näkyy hyvin leivän kuohkea rakenne. Adalla on näemmä kaulassaan minun leivontahuivini.

1242239373_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänä aamuna Ada tuli herättämäään minut ennen puolta seitsemää. Oli ilmeisesti herännyt siihen, kun isänsä lähti töihin. Yritin kyllä saada tytön uudelleen nukkumaan, mutta haha, ei onnistunut.

Äitienpäivä meni meillä messussa ynnä kotona kitinänitinää kuunnellen. Adalla oli huono päivä. Nukkui liian lyhyet päikkärit. Iltapäivällä kävivät iskän kanssa ulkoilemassa ja keräämässä äidille valkovuokkoja :) Aamulla sain sänkyyn kahvia ja suklaata <3

Uudessa sängyssään Ada on nukkunut hienosti. Almiron Pepti loppui toissapäivänä ja eilen oli tarkoitus nukuttaa lapsi päikkäreille ilman pulloa. Kävi kuitenkin niin, että vaatimalla vaati 'mammaa' ja osoitti tiskikaappiin, jossa pullot ovat. Laitoin sitten pieneen pulloon soijamaitoa ja kuinka ollakkaan, tyttö joi kaiken ja vieläpä toisenkin pullollisen! Olin kyllä tavattoman yllättynyt, että soijamaito maistui niin hyvin pullosta. Tähän mennessä sitä on laitettu vain ruokiin. Emme siis päässeet vielä pullosta kokonaan, mutta toisaalta hyvä näin. Saa ainakin kerran päivässä reilummin nestettä. Pissiminen Adalla on korvikkeen loppumisen myötä vähentynyt rutkasti. Pottaankin tulee vain pikkulirejä. Hän kuitenkin juo vähintää mukillisen vettä joka ruoalla, joten saa kyllä nestettä, mutta toki huomattavasti vähemmän kuin aiemmin. Vettä ei pullosta suostu juomaan. Koitin nimittäin äsken saunan jälkeen. Ajattelin, että on kuitenkin hikoillut kuumassa saunassa (ylälauteella, jonne halusi). Täytyy tarjota uudelleen, jos herää.

Nyt iltapalalle. Hyvää yötä!