Ehkä kannattaa joskus vähän rutista. Ada nukahti tänään puoli ysiltä. Ei huutanut, ei itkenyt. Ei tarvinnut sylitellä. Laitoin typyn sänkyynsä, peittelin, siunasin ja lauloin unille. Siinä se! Ehkä huoneeseensa laittamallani yövalolla oli osuutta asiaan. Kyllähän jo puolitoistavuotias osaa pelätä pimeää, vai? Nyt jännityksellä odotan, että mitä tapahtuu puoli kymmenen aikaan.

Tänään on ollut toisaalta mukava päivä, toisaalta ystäväni suuri menetys on luonut varjojaan päivän kulkuun. Pitkin päivää olen huokaillut Jumalalle, että kantaa ja hoitaa ystävääni ja hänen perhettään. Muuta en osaa tehdä.

Ada nukahti eilen illalla pitkällisen taistelun jälkeen puoli yhdeltätoista isänsä hyräilyyn ja tassutteluun, valot päällä. Lohduttauduimme, että sittenhän Ada nukkuu aamulla pidempään, ja valvoimme kahteen asti yöllä, glumps. No, heräsin kahdeksan jälkeen ja kohta heräsi typykin ;) Oikeesti ihan hyvä, ei mennyt rutiinit pyllylleen. Ennen tytön päikkäreitä kävimme Tampereella kaupoissa. Ostoslistalla oli vinyylihanskoja (100kpl:n paketti), valkoista maalia ja miehelle joitain miesten juttuja. Maalia löydettiinkin, mutta vinyylihanskoja vain 10kpl:n paketeissa. En ostanut, koska se olisi maksanut melkein kolme euroa ja Motonetista saa 100kpl alle viidellä eurolla. Sinne siis ehkä ens viikonloppuna. Minulla on parikin, tosin lähes identtisiä, ristiäiskakunkoristetta vaiheessa ja en pääse askartelemaan ennen kuin saan ne hanskat. Vaikka kuinka hyvin pesen käteni, niin marsipaaniin jää joitain ihme karvoja, oletettavasti käsipyyhkeestä irronneita.

No maalin sain (ja mies ne miesten jutut) ja maalasin loput taikataikinasydänripustimet. Tai täytyy niihin vielä ehkä yksi kerros maalata, mutta siis kuitenkin. Adalle etsittiin villasukkia, sellaisia pitkävartisia, mutta emme löytäneet.

No juu, äsken Ada heräsi, hiukan ysin jälkeen, mutta aika nopeaan nukahti uudelleen.

Adan päikkäreiden jälkeen käytiin sitten ihan paikallisessa ruokakaupassa ja voi morjens, että on ruoan hinta taas noussut. Uh. Eikö voitas palata ysikytluvulle, markka-aikaan, hyvään ja suht edulliseen aikaan? Pliide.

Ilta meni touhutessa. Ada korjaili/rakenteli isänsä kanssa jotain tietokonejuttua hyvinkin polleena ruuvimeisseli kädessään.

Vuode rennosti petaamatta, dumdidumduu...

Illalla saunottiin ja kohta pitsaa, njam. Voikaa hyvin!