Äitini teki viime keskiviikkona tuleviin lähetysmyyjäisiin erittäin helppoa hedelmäkakkua. Taikina oli taivaallista!

2122376.jpg

2122378.jpg

Ohjetta:

200g kuivattuja luumuja

200g kuivattuja aprikooseja

3,5dl vehnäjauhoja

2dl kauraleseitä

2dl sokeria

2tl kanelijauhetta

1tl jauhettua inkivääriä

2tl leivinjauhetta

200g voita sulatettuna

1,5dl maustettua jugurttia

4 kananmunaa

Tee näin: Pilko luumut ja aprikoosit pieniksi paloiksi. Tämä kannattaa tehdä leikkuulaudalla isolla veitsellä, ei saksilla yksitellen leikellen, kuten äitini teki. Hänellä ei ole edelleenkään palannut tunto peukaloon. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää sulatettu voi ja kananmunat, joiden rakenne on vatkattu rikki, vaahdottaa ei tarvitse. Lisää lopuksi jugurtti. Maistele muutamaan kertaan, että taikina on varmasti hyvää. Rasvaa ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada vuokaan maistelusta jäljelle jääneet taikinanrippeet. Paista uunin alatasolla 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Valmiin kakun voi antaa vaikka lahjaksi, se ei ole niin hyvää kuin itse taikina.

Äiti teki taikinan kaksinkertaisena ja se jaettiin kahteen vuokaan, joista toinen oli tosi iso ja toinen pieni. Isompi kakku painoi kypsänä 1,8kg.