Eilen illalla Adalla oli kuumetta vain hiukan päälle 38. Annoin kuumelääkettä. Sitten alkoi heräily. Alle tunnin välein heräili aamuviiteen asti. Muutaman kerran ehdin itse aina välillä saada unen päästä kiinni. Viiden jälkeen minä nukuin puoli ysiin ja Ada puoli kymmeneen. Hyvä niin. Aamulla kuumetta oli enää reilu 37 astetta. Tyttö oli myös pirteä ja touhukas, ei lainkaan sellainen nitisijä kuin eilen. Itsekin piristyin Adan voinnista niin paljon, että ryhdyin siivoamaan! Ja nyt sain siivottua koko kämpän saman päivän aikana. Uskoisin, että siivousintoa lisäsi myös lumi ja pakkanen. On mukavaa viedä matot ulos, kun on pakkasta. Sitten ne tuoksuu ihanan raikkaalle asunnossa.

Adalla hiukan venyi lounaan ja päiväunien ajankohta myöhäisen heräämisen takia, mutta nukkui vain tunnin ja saatiin rytmi tasattua välipala-aikaan. Päikkäreiltä herättyään Adalla oli kuumetta 39,3. En ollut uskoa silmiäni. Selvää oli, että lääkäriin oli lähdettävä. Menimme päivystykseen, kun mies tuli töistä. Olin siis varannut ajan valmiiksi. Lääkäri tutki Adan korvat ja kurkun ja kaikki oli kunnossa. Totesi vain, että kyseessä on luultavasti virus; kuumelääkettä ja paljon nestettä. Kysyin sitten, kun olin jo jonkin aikaa asiaa epäillyt, että voisiko kuume johtua virtsatientulehduksesta. Adalta otettiin pissanäyte ja vastausta odotellessa minä kävin tien toisella puolella apteekissa täydentämässä lääke- ja rasvavarastoamme. Terveyskeskukseen palattuani mies oli vastassa kädessään antibioottiresepti. Adan pissassa oli siis viitteitä tulehdukseen. Saimme uuden näytepussin mukaamme ja toimitimme vielä toisen näytteen terveyskeskukseen. Toinen näyte vahvisti tulehduksen. Voitte uskoa, että olen itseeni tyytyväinen, kun osasin epäillä mahdollista pissatulehdusta ja samalla surettaa, että Ada on mahdollisesti kärsinyt siitä jo pidempään. Pissanäyte menee viljeltäväksi ja saan maanantaina tietää lopullisen diagnoosin.

Nyt selvisi sekin, uskoaksemme, miksi Adan ysin herääminen on mennyt aina vain vaikeammaksi ja itkuisemmaksi. Taina ystäväni pohti, että mahtaako Ada herätä ysiltä siksi, että silloin tekee pissat. Jos näin on, niin sittenhän se yhdeksän maissa pissiminen on tulehduksen takia kivuliasta ja siksi tyttö on itkuinen. Voi pientä. Onneksi saimme nyt avun siihen!

Huomenna olisi perhekerho, mutta se jää nyt kyllä väliin. Harmi sinänsä, kun sieltä olisi varmaankin nyt saanut viikko sitten otetut valokuvat. Mietin, että kävisin hakemassa ne Adan päikkäreiden aikaan, kerhotilat kun on tuossa vieressä. Saa nyt nähdä.