Tänään olimme kolmevuotiaan pikkumiehen synttäreillä. Tein sinne kaivurikakun, josta oli jo aiemmin hieman puhetta. Kuten yleensä käy, suunnitelmat muuttuivat matkalla. Kun olin jo maalannut aiemmin esittelemäni kaivurikuvan marsipaanille, sain uuden idean. Idea pyöri päässäni ja en tiennyt toteutanko sen vai en. Olin kuitenkin jo maalannut sen kuvan. Kas kummaa. Pienen pienessä keittiössämme oli ilmeisen suuri kosteusprosentti, koska marsipaani, jolla kaivuri oli, kostui! Eihän se enää irronnut leivinpaperista kosteana. Kuin johdatuksena, tietyöaita ja liikennemerkki eivät kärsineet kosteusvaurioista. Olin suunnitellut ne mukaan uuteen projektiin.

Lauantai-illalla sekoittelin keskenään keltaista marsipaania ja violettia sokerimassaa. Lopputulos oli erittäin vaalean beige. Oikein hyvä pohjaväri uudelle kaivurimaalaukselle. Seuraavana päivänä koristelin kakun ja asettelin paperinukketyylillä leikatun kaivurin voikreemin päälle - kolmessa osassa. Ei siis  kestänyt särkymättä nostelua. Onneksi sain osat suht saumattomasti kakun päälle. Muumikeksimurua hiekaksi ja muut tsydeemit päälle. Tällainen kakusta tuli:

Ilman salamaa:

1979934.jpg

Salaman kanssa:

1979917.jpg

Kakun sisällä on ekassa välissä lettuhillo + suklaamousse. Tokassa välissä niin ikään lettuhillo ja vanilijakreemijauheella jämäköitettyä floravispiä suklaahippusilla. Päällä siis voikreemi ja reunoilla lila voikreemi + floravispi. Taivas sinistä floravispiä. Koristeet, jotka marsipaaniveitsellä leikkasin irti aikaisemmasta kakkukuvasta, ovat marsipaania ja hiekka siisen muumikeksimurua.

 Makeelakosta huolimatta maistelin aika reippaasti täytteitä eilen ja oli kyllä hyvää. Tämä olkoon tunnustus. Olen siis syömällä syönyt makeaa :I

Kakkua en tänään synttäreillä kuitenkaan ottanut :)