Tein ensi sunnuntaita varten valmiiksi hieman suolaistakin purtavaa kahvipöytään, niin ei tarvitse minun litkiä pelkkää kahvia. Kinuskikissan blogi on melko oivallinen paikka etsiä ja löytää hyviä leipomuksia, oli kategoria sitten mikä tahansa. Tonnikalapasteijat tein tulisten tonnikalapasteijoiden ohjeella. Itse laitoin maustamatonta tonnikalaa öljyssä ja lisäsin jalapenon paloja. Melko suolainen maku mielestäni valmiissa pasteijoissa, vaikkei täytteeseen edes lisätä suolaa. Outoa. Mutta siis, torttutaikina ja tonnikalatäyte täydentävät toisiaan upeasti.

1801740.jpg

Toiseksi suolaiseksi tein Kinuskikissan tomaatti-poromuffinsien ohjeella tomaatti-härkä muffareita. Poro olisi ollut hyvää, mutta lähikaupassamme 100g savuporoleikettä maksaa melkein 7€ ja grillihärkä, jota siis käytin, alle kolme euroa 170g. Ihan syötäviä tuli, vaikka härkää käytinkin. Savun ja poron maku ihan varmasti tekisi näistä täydellisiä. Joskus koitan alkuperäistäkin ohjetta. Lisäksi rosmariinin sijaan laitoin kuivattua timjamia ja hiivaleipävehnäjauhojen sijaan pelkkää vehnäjauhoja. Ovat todella kuohkeita ja maittavia.

1801747.jpg

Kinuskikissa kehoitti syömään muffarit heti tuoreeltaan. Valitettavasti minulla ei ole aikaa eikä oikein haluakaan sunnuntaiaamuna leipoa, pitkän työputken jälkeen, joten jouduin tekemään nämä nyt ja pakastamaan. Toivottavasti ovat kuitenkin ihan hyviä pakastamisen jälkeenkin.