No aloitan siitä mihin edellinen postaus päättyi. Adan synttäripiletysiltana Sami jäi meille yöksi. Ja kun Sami on paikalla on aina hauskaa. Kun on hauskaa aika kuluu kuin siivillä. Juttelimme ja vietimme iltaa myöhään yöhön. Menimme mieheni kanssa nukkumaan kahdelta aamulla. Tiesin kyllä, että herätys on joskus muutaman tunnin päästä, mutta se ei haitannut. Ada oli siinä illalla/yöllä heräillyt muutamaan otteeseen, mutta meidän mentyä nukkumaan hän heräsi seuraavan kerran vasta hieman ennen kahdeksaa. Näin ollen sain nukuttua ilman väliylösnousemuksia itsekin kokonaiset 5,5 tuntia. Herääminen ei harmittanut yhtään. Ilta oli ollut niin rento ja hauska, että aamullakin vielä hymyilytti. Adan aamupuuron syömismeiningeissä meinasi kyllä hymy hyytyä, mutta olin tiukkana ja typy söikin loppuviimitteeks ihan hyvin. Menimme pikkuisen kanssa leikkimään Adan huoneeseen, jotta miesväki sai vielä nukkua. Meidän kämpässä äänet kyllä kantautuu ärsyttävän hyvin huoneesta toiseen, joten esitän blogini välityksellä pahoitteluni Samille ja miehelleni, jos häiritsimme elämöinnillämme unianne.

Jossain vaiheessa Adan iskä heräsi ja tuli kurkkimaan Adan huoneeseen. Ada oli aivan innoissaan. Missä vaiheessa ihminen luopuu niin suorasta avoimuudesta tunteidensa kanssa, jota lapsilla näkee? Eihän tuo tyttö ole välillä pysyä nahoissaan, kun on niiiiin ihanaa ja ihmisiä ja leikkikavereita ja kaikkee! No tunnustan, kyllä minäkin vielä nykypäivänä saatan hyppiä tasajalkaa innostuksesta videovuokraamossa, jos siellä on paikalla etsimämme leffa. Ei aikuisuus sentään ihan kaikkea ihmisen omaa tapa ;) Onko se sitten hyvä vai huono asia, kertokaa muut.

Kun Sami heräili, meni Ada päikkäreille. Päikkäreiden jälkeen hieman välipalamaitoa ja sitten lähdimme käymään Pirkkalan kirpputori Alfassa. Minä löysin eurolla Arabian valkoisen Teema-sarjaan kuuluvan leipälautasen. Sitä kokoa mitä meillä on ja jota ei enää valmisteta. Se oli kiva löytö! Adalle ostin pussilakanan ja itselleni paidan. Siinä ne taisi sitten ollakin, muistaakseni. Sami osti 70-luvun paistinpannun. Yritin kyllä kovasti sanoa, että sillä ei pysty paistamaan (emalinen pohja) muuten kuin käyttämällä ihan sikana rasvaa, mutta Sami osti sen silti. Sanoi antavansa jollekin lahjaksi, ettei jää hänen kiusakseen. Tosi hieno se oli kyllä ja toimii varmasti esim. yhden hengen keittokattilana *virn*

Sit kaupan kautta kotiin. Tarkoitus oli tehdä pitsaa ruoaksi ja teinkin. Lapsuudenystäväni, paras sellainen, saapui perheineen kyläilemään meille, kun paistoin jauhelihaa. Mies esitteli ystävillemme kämppää samalla kun minä tuhersin keittiössä pitsataikinan kimpussa. Pitsoista (2kpl) tuli jälleen herkkua. Kahvittelimme pitsan ja täytekakun jämän kera. Ystäväni suurisilmäinen ja niin kovin kaunis tytär otti autossa nokosia, kun ajoivat pihaan. Kovin oli pieni punaposkinen ja vielä unenpöpperössä kun antoi Adalle lahjaksi Titi-nallen talosta ostamansa (äidin? ostaman) Tiri(?)-nallen. Pikkuneiti O oli hieman varautunut Adan suorasukaisuuden suhteen. Ada ei tosiaan paljoa jännitä uusia ihmisiä. Kovasti oli jo kiipeämässä neiti O:n kroppaan tukien pystyyn. Myöskin silmien ja muiden ruumiinosien tökkiminen sormella on kauhean kivaa. Noh, aikuiset vahtivat, ettei mitään rajua sattunut. Ilta oli jälleen leppoisa ja juttua riitti. Loppuvaiheessa neiti O:kin pääsi vauhtiin. Lauloi Nappula-radiosta (sellainen kanava siis löytyi radiosta taannoin) kuuluvia tuttuja lastenlauluja heleällä äänellään. Adankin kanssa hiukan uskaltautui leikkimään. Adan ryhtyessä liian läheiseksi neiti O pakeni sohvalle, jonne Ada ei vielä päässyt. Ilmeisesti oli tarkkaan seurannut neiti O:n kiipeämistä,koska tänään hän sitten otti ja kiipesi sohvalle, ekalla yrittämällä. Way to go, babe! Kasin maissa mies laittoi Adan unille ja vielä hetkeksi minäkin rauhoituin kaiken tohinan jälkeen istuskelemaan ja juttelemaan.

Sami oli siinä illalla lähtenyt ajelemaan eteenpäin meidän autolla. Meidän autolla siksi, koska siihen mahtui pikkuveljeni ja hänen tyttöystävänsä polkupyörät, jotka piti viedä Turkuun. He ovat menossa pyöräilemään Ahvenanmaalle. Pakkasin Samille mukaan pitsaa ja pikkuleipiä. Loput kakustakin annoin vietäväksi ystävälleen, jolla on tänään synttärit. Onnea Aino!

Vieraiden lähdettyä meidän perheen aikuiset ottivat hyvinkin pian mallia Adasta ja hipsivät unille. Voin kertoa, ettei tarvinnut unta kauaa odotella. Kerran yöllä Ada heräsi, mutta nukahti nopeasti tutilla.

Tänä aamuna olisin voinut nukkua vaikka kuinka pitkään. Heräsin Adan ääniin, mutta mieheni olikin herännyt aiemmin ja oli jo syöttämässä tytölle puuroa, kun itse nousin sängystä. Yhteistuumin saimme puuron syötettyä. Ada aivasteli jo eilen kovin ja tänään on nenästä tullut nuhaa, kuten mieheni asian ilmaisee, ihan reippaanlaisesti. Meidän lapsella on siis nuha, flunssa, lenssu, räkätauti. Ensimmäisen kerran elämässään. Onneksi nenä ei ole tukossa, vaan vuotaa kaiken ylimääräisen pihalle. Vuorotellen mieheni kanssa yritimme ehtiä pyyhkimään Adan nenän alusta ennen kuin pisara tipahtaa.

Kävimme tänään neuvolassa ja saimmekin taas paljon tietoa ja vinkkejä. Adalta otettiin hemoglobiini, joka oli 117, eli ihan raja-arvojen sisällä. Ada sai myös rokotteen ja voi sentäs mikä itku siitä tuli. Sattuihan se, tietenkin. Adan kehitystä neuvolatäti kovasti kehui. Lääkäriaika on vasta kolmen kuukauden päästä, mutta oletan, että sen voi aikaistaa, jos tarve vaatii. Nyt tilanne kuitenkin on rauhallinen Adan allergioiden suhteen. Ravitsemusterapeutille tilaan ajan, kunhan hän parin viikon päästä palautuu lomiltaan takaisin töihin.

Kotona annoin Adalle supon. Sekä flunssan että rokotteen takia. Rokotettahan ei periaatteessa anneta, jos lapsi on sairas, mutta koska aamulla ei ollut kuumetta, niin hoitaja sen antoi. Iltakylvyn jälkeen kuumetta kuitenkin oli 38,1°C. Annoin yötä vasten supon (mitä nyt tapahtui? Miksi fontti muuttui? Apua?) ja tyttö nukahtikin hienosti. Nyt on vain heräillyt jo useaan otteeseen. Toivottavasti loppuyö menisi hyvin. Mulla ei vain ole oikein kokemusta (no mitä NYT tapahtui??! En ole painanut mitään!! Aaaapuuvaaa!) nuhaisista lapsista. Nyt lopetan, ennen kuin tämä vaihtaa itellään fontin värin punaiseksi tai jotain muuta yhtä kauheeta. Moikka!