Aamulla heräsin levottoman yön jälkeen miehen hellään ravisteluun hieman ennen puolta seitsemää. Vauva nukkui edelleen. Oli kyllä heräillyt pitkin yötä ja saanut yhden maissa maitoakin. Levottomaksi yön teki Adan heräilyn ohella seuraavana aamuna tapahtuva leikkaus ja sitä ajatteleminen. Muutama viikko sitten löysin oikeasta rinnastani pienehkön patin. Ensin odottelin sen häviävän itellään, mutta kun näin ei tapahtunut soitin miehen pienellä painostuksella lääkäriajan paikallisesta terveyskeskuksesta. Lääkäri antoi lähetteen mammografiaan, jossa mammografian jälkeen kyhmy ultrattiin ja saman tien siitä otettiin paksuneulanäyte. Ultrauksen aikana lääkäri jo sanoi, että suosittelee ottamaan varman päälle ja poistattamaan kyhmy. Viikon verran jännitin näytevastausta ja kädet ja ääni täristen vihdoin soitin näytteen ottaneelle lääkärille. "Ei tässä ole mitään pahanlaatuisuuteen viittaavaa." Hurraa! Itku pääsi helpotuksesta, tosin vasta puhelun päättymisen jälkeen. Edelleen lääkäri suositteli leikkausta varmuuden vuoksi ja kertoi tekevänsä lähetteen TAYS:aan. Minulle se sopi. Minulla ei ollut syöpää.

Tänään minut siis leikattiin. Mukava naispuolinen lääkäri poisti kyhmyn paikallispuudutuksessa. Hommaan meni kaikenkaikkiaan n. 20 minuuttia. Hauska kokemus tuntea painamista ja muuta touhua rinnassa ja kuulla saksien napsumista, kun kiinnikkeitä leikattiin. Toimenpide ei tietenkään sattunut. Yhden kerran tunsin viillon, kun siinä kohtaa ei puudutetta ollutkaan. Sitä laitettiin lisää ja homma jatkui. Jonkin ajan kuluttua lääkäri totesi, että nyt se on pois. Minä kiitin :) Lääkäri ompeli napakat seitsemän tikkiä ja peitti haavan haavasiteellä. Siteestä on, ilmeisesti ilman saannin takia, yläosa auki ja minä uteliaana, hyvin väliajoin kurkin hassua haavaa. Viikon päästä saan mennä poistattamaan tikit.

Pääsin heti leikkauksen jälkeen kotiin ja mikäs minua postilaatikossa odottikaan. Arvontavoitto Kaarinan blogista! Paketissa oli Wiltonin elintarvikevärejä, oranssia, mustaa ja violettia, piparimuotteja ja piparminttukarkkeja sekä kesäinen kortti kivalla tervehdyksellä. Kiitos vielä Kaarina!

1670116.jpg

Hauska sattuma nuo värit, maalasin nimittäin toissapäivänä elämäni ensimmäisen kuvan marsipaanille. Minulla on tasan kaksi väriä entuudestaan; keltainen ja punainen. Lisänä on valkoinen pastaväri, mutta ainakaan minä en saanut sitä kauniisti levittymään marsipaanille, joten en laske sitä mukaan ;) Tuolla nallemuotilla aion tehdä typyn synttäreille pikkuleipiä.

Siinäpä ne päivän tärkeimmät uutiset olivatkin. Sataa. Se ei liene uutinen. Seuraavaan kertaan, hei.